Gogosari in sos

de Rocsi in Conserve, 8 Sep 2010 | 24432 vizualizari

 

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri.
Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.
Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.
Tigaia o asezati  pe foc, amestecati bine toate ingredientele, pana toate ingredientele s-au dizolvat, iar sosul incepe sa fiarba.
Cand sosul fierbe, puneti o mana sau doua de gogosari taiati, ii opariti circa 2 minute la foc potrivit,  apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari, pana sunt gata toti.

Gogosarii pe care ii scoateti, ii asezati fierbinti in borcane si ii presati usor.
Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul fierbinte peste ei, mai faceti loc cu furculita pentru a intra sos peste tot.

Inchideti capacele ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi, cand ii dati la loc racoros.
Sunt super, super deliciosi! Ii puteti servi cu fripturi, mancare de fasole, cu piure in zile de post si multe alte preparate!
PS: Din 4.2 kg de gogosari, mi-au iesit 3 borcane de 720 ml si 7 de 370 ml.

TIPS-URI

1

pentru mai multa precautie puteti pune putin conservant deasupra fiecarui borcan

2

pentru sos puteti sa puneti cate putin mai mult la ingrediente ca sa nu riscati sa nu aveti suficient sos de pus in fiecare borcan(eu asa am patit in primul an cand am facut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta